صفحه فرود یا لندیگ پیج چیست؟ یکی از مهمترین فاکتور ها در طراحی وبسایت یا وبلاگ در بازاریابی و تجارت اینترنتی صفحه فرود یا لندیگ پیج می باشد. شما با استفاده از این تکنیک صفحه ای که کاربر وارد سایت شده را به نحوی جذاب و خوب طراحی می کنید که از نظر کاربر بهترین بنظر برسد. این صفحه به قدری مهم است که از آن به صفحه هدف نیز می گویند.با بای ادورد همراه باشید.
در ادامه به بررسی موارد زیر خواهیم پرداخت.
صفحه فرود یا لندیگ پیج چیست؟
طراحی صفحه فرود چگونه باشد بهتر است؟
انواع لندیگ پیج یا صفحه فرود
صفحه فرود یا لندیگ پیج چیست؟
صفحه فرود یا ( Landing Page ) یک صفحه از سایت می باشد به عنوان صفحه ای برای ورود کاربران و بازدیدکنندگان از آن بکار گرفته خواهد شد.
شما از راه های مختلف می توانید یک صفحه را به عنوان صفحه فرود خاصکنید. برای مثال در تلگرام یا اینستاگرام می توانید لینک صفحه ای که می خواهید کاربر برای اولین بار سایت شما مشاهده کند را قرار دهید. شما با این کار صفحه ای که کاربر وارد سایت می شود را خاص کرده و آن را به عنوان صفحه فرود در نظر می گیرید.
معمولا بازدید کنندگان سایت شما یکی از سه کار اصلی را در صفحه فرود شما انجام خواهند داد
همانطور که در بالا اشاره کردیم به صفحه فرود، صفحه هدف نیز می گویند، زیرا در این صفحه باعث افزایش بازدید و در نتیجه فروش بیشتر خواهد شد. هرچه صفحه فرود کاربر پسندتر و طراحی جذاب تری داشته باشد شما نیز به هدفی که دارید نزدیکتر می شوید.
به صفحه فرود، صفحه هدف نیز می گویند، زیرا این صفحه باعث افزایش بازدید و در نتیجه فروش بیشتر خواهد شد. هرچه صفحه فرود کاربر پسندتر و طراحی جذاب تری داشته باشد شما نیز به هدفی که دارید نزدیکتر می شوید.
بهتر است طراحی صفحه فرود چگونه باشد ؟
به طور کلی طراحی سایت با صفحه فرود متفاوت است. صفحه ای که به عنوان لندیگ پیج تعریف میشود خارج از استایل و چارچوب کلی وبسایت میباشد و این صفحه متمایز از سایر صفحه ها می باشد. دلیل آن نیز وجه تمایز این صفحه و بهتر دیده شدن آن برای جذب بیشتر و رسیدن به هدفی که از کاربر وارد شونده انتظار می رود خواهد بود.
در طراحی یک صفحه لندیگ این نکته ضروری است که صفحه از متن ها ، رنگ ها، دکمه ها و عکس های جذابی استفاده شود تا کاربر را تشویق کند بر روی آن بنر یا صفحه ای که به عنوان لندیگ پیج طراحی شده است کلیک کرده و آن را به هدفی که شما از آن کاربر انتظار دارید تا حد زیادی برساند.
وقتی بنر یا صفحه ای از سایت شما به عنوان لندیگ پیج در نظر گرفته می شود و بازدید کننده بر روی آن کلیک می کند بدون آنکه این نیاز را در گوگل جست جو کنند صفحه شما را مشاهده خواهد کرد به همین دلیل این صفحه به صفحه هدف نیز مشهور است. بازدیدکننده وقتی برای اولین بار از طریق بنری وارد سایت شما می شود هیچ تصور خاصی از سایت شما ندارد به همین دلیل صفحه فرود هم می تواند فرصتی برای رسیدن به هدف مورد نظرتان باشد و هم می تواند فرصتی برای از دست دادن کاربر پس در این صفحه نهایت دقت را در طراحی داتشه باشید تا بخوبی بتوانید از این صفحه نهایت بهره را ببرید.
بگذارید با یک مثال دنیای واقعی لندیگ پیج را شرح دهیم
فرض کنید شما وارد یک فروشگاه زنجیره ای شده اید و فقط قصد شما از ورود به فروشگاه خرید حبوبات می باشد. اما در ابتدا ورود به راهرو فروشگاه یک بنر با رنگ جذاب و متنی منحصر به فرد توجه شما را جلب کرده و بدون اینکه ابتدا وارد بخش قفسه های حبوبات شوید مسیر آن بنر را دنبال می کنید و حتی آن کالا را وارد سبد خریدتان می کنید بدون اینکه از قبل به آن نیاز داشته باشید. اینجا فروشگاه با این بنر به هدف خود رسیده و توانسته کالا مورد نظر خود را بفروشد.
در سایت نیز همانند مثال بالا مسلماً اگر کاربر طراحی و ساخت صفحه لندیگ را بپسندد، بیشتر ترغیب شده تا وارد آن صفحه شود و از مطالب آن سایت بهرمند شود.
صفحه لندیگ می تواند هر صفحه دلخواهی که شما در نظر می گیرید باشد و این انتخاب بر عهده شما است. اکثر مدیران وب صفحه اصلی را به عنوان لندیگ پیج خود در نظر می گیرند و بعضی دیگر یک صفحه از صفحه های سایت خود را به عنوان لندیگ پیج در نظر خواهند گرفت.
اکثر افرادی که در تبلیغات در گوگل انجام می دهند، در کمپینی که می سازند صفحه ای که بعنوان لندیگ پیج در نظر گرفته اند را تبلیغ می کنند.
لندیگ پیج از دید گوگل
از دید گوگل منظور از لندیگ پیج هر صفه ای از سایت است که کاربران از آن طریق وارد سایت شما می شوند، حال ممکن است آن صفحه از نظر شما اهمیت زیادی نداشته باشد. به عبارت دیگر هر صفحه از سایت که کاربر وارد آن صفحه برای آغاز وب گردی در سایت شما می شود را از نظر گوگل لندیگ پیج می گویند.
انواع لندیگ پیج:
در ادامه سه نوع از مشهورترین روش های ساخت صفحه فرود را معرفی خواهیم کرد
opt-in page
در این نوع تکنیک صفحه لندیگ هیچ گونه سربرگ (header) – پا نویس ( footer ) ندارد این صفحه به گونه ای طراحی شده است که وقتی کاربر از طریق تبلیغات از شبکه های اجتماعی یا گوگل ادوردز وارد سایت شده با یک پیشنهاد جذاب رو به رو شود. این نوع صفحه فرود معملولا در همه جای سایت با ورود کاربر به سایت در دید خواهد بود.
Click Through
این نوع تکنیک به منظور کلیک کاربر به یک صفحه خاص می باشد. شما با استفاده از این نوع طراحی نظر کاربر را به سمت صفحه ای خاص هدایت می کنید. معمولا در این روش برای استفاده از کاربر عادی به کاربر هدف و فروش استفاده می شود. در این روش معمولا شرح یک محصول خاص را به نمایش می گذارند تا کاربر را برای کلیک بر روی آن صفحه و هدایت برای خرید آن محصول هدایت کنند.
Lead generation
این نوع تکنیک به منظور ثبت نام کاربران یا گرفتن اطلاعات نظیر آدرس ایمیل، شماره تماس و… در سایت انجام خواهد شد. هدف ایجاد این نوع لندیگ پیج گرفتن اطلاعات کاربران می باشد تا بتواند در آینده از آن ها برای تبدیل به مشتری شدن تماس گرفته شود. البته این نکته مهم فراموش نشود در این نوع لندیگ پیج بهتر است خدمات رایگانی نظیر دانلود رایگان کتاب یا فیلم آموزشی و… قرار دهید تا کاربر وسوسه شود در سایت شما اطلاعات شخصی خود را وارد کند. در غیر این صورت کاربر به این نوع لنیدگ پیج واکنشی نشان نمی دهد.
چند نکته مهم در طراحی صفحه فرود
1 دیدگاه
ممنون بسیار عالی بود